Sfaturi importante pentru siguranta ta

Afla informatii si sfaturi esentiale despre cum sa cumperi si sa vinzi in siguranta pe OLX.ro

 • Vinde sigur si eficient

  Mentioneaza in descrierea anuntului tau toate posibilele defecte pe care le are bunul vandut - acest lucru te va scuti de reclamatii ulterioare vanzarii sale. Alege cea mai simpla metoda de plata: banii cash si nu divulga detalii despre cardurile tale bancare, portofelele online; mai ales, nu trimite copii ale documentelor tale potentialilor cumparatori - fraudatorii sunt cei mai interesati de astfel de informatii. Totodata, nu iti recomandam sa expediezi bunurile in afara tarii.

 • Cumpara in siguranta

  Poti cumpara in siguranta din toata tara, folosind serviciul de curierat Livrare cu verificare. Verifica daca produsul are un pret prea mic, daca are mentionate in descriere diverse defecte sau daca anuntul contine cuvinte scrise gresit sau in alte limbi. Fii prudent: una din schemele de frauda des utilizate este plata in avans partiala sau totala prin intermediul bancii; nu recomandam plata prin Western Union sau alte sisteme de plata mai putin cunoscute.

 • Securitatea contului tau OLX.ro

  Nu comunica altor persoane informatii cu privire la contul tau precum e-mailul si parola, cu care acesta poate fi accesat. Creaza-ti o parola puternica formata din cel putin 6 caractere, din care minim o cifra. Din motive de securitate, nu recomandam salvarea parolelor personale in cadrul browserului. In cazul in care crezi ca altcineva iti cunoaste parola, te rugam sa o schimbi cat mai rapid.

 • Scheme de frauda

  Ai grija daca vanzatorul a publicat foarte multe anunturi similare, daca imaginile din anunt nu au legatura cu descrierea sau daca textul din cadrul anuntului pare a fi tradus cu ajutorul unui program de traducere electronica. OLX.ro nu trimite mesaje SMS catre utilizatorii sai cu propuneri de extindere a anunturilor publicate, pentru confirmarea numarului de telefon sau pentru utilizarea altor tipuri de servicii si oferte platite.

 • Ce trebuie sa faci daca ai fost victima unei fraude?

  Scrie-ne in cel mai scurt timp folosind formularul de Contact din site. Trimite-ne cat mai multe detalii cu privire la situatia ta si documente care sa o ateste (o copie scanata sau o fotografie a chitantei de plata prin banca, numarul tau de telefon sau alte date semnificative). De asemenea, foarte importante sunt si detaliile tranzactiei si corespondenta pe care ai avut-o cu vanzatorul. Nu in ultimul rand, recomandam sa mergi la cea mai apropiata Sectie de Politie unde poti depune o sesizare oficiala pentru investigarea fraudei.