Mesaje
Adauga anunt nou
  1. Pagina principală
  2. Agro si industrie
  3. Produse piata - alimentatie
  4. Alte produse alimentare
  5. Alte produse alimentare - Cluj
  6. Alte produse alimentare - Cluj-Napoca
Ciuperca Kombucha combucha
Postat 16 aprilie 2024

Ciuperca Kombucha combucha

Schimb

PromoveazăReactualizează
  • Persoana fizica

Descriere

Vand ciuperca kombucha.

Are multiple beneficii folosita profilactit. Produce un suc excelent ca gust.

Pret - fiecare imi da cat dorește

Trimit si prin poștă

Informatii despre proprietati:
In principal este un probiotic care imbunatateste digestia.

Informatii de preparare si crestere

1. Ceaiul proaspat

Se pun 2-3 plicuri ( sau echivalent vrac) de ceai verde sau negru la litru de apa si se infuzează ( fierbe) . Apoi ce indulceste cu aproximativ 100g zahar alb( brun este mai scump dar merge).

2. Borcanul

Dupa ce s-a racit si inducit ceaiul, se pune in borcan cu "ciuperca" ( scoby) si ceaiul fermentat. Pentru reusita maxima se foloseste 20% ceai fermentat si restul de 80 % sa fie ceaiul proaspat ( la urmatoatea schimbare a ceaiul se lasa in borcan cam 20% din ceaiul fermentat).

3. Fermentarea

Apoi se lasa la fermentat cam 7 zile.
Borcanul nu trebuie sa fie inchis etanș , ci se pune un servețel sau tifon legat cu elastic sa nu intre praf si musculițe.
Se tine la temperatura camerei si ferita de razele directe ale soarelui; se poate tine si la intuneric.

Dupa aproximativ 7 zile se reiau pasii de mai sus.
In functie ce concentratia fermentului de start, temperatura si cantitate de zahar , "sucul" final poate sa aibe variatii de gust, dar se poate gusta din cand in cand si cand are gustul dorit se poate opri/ relua procesul.

4. Ciuperca( scoby)
La suprafata borcanului, o noua ciuperca va lua viața de culoare albă. Aceasta va tot creste in grosime de-a-lungul fermentatiilor ,insa toatdeauna cea noua se formeaza la suprafață pe cand cea veche se inchide la culoare. Dupa o vreme se arunca cea maronie sau se da impreuna cu un ferment la altcineva.
Ciuperca se așează in borcan, daca se poate, sa plutească la suprafață, dar nu este nici o problemă daca stă scufundata in ceai.

# Ciuperca in sine nu este importanta in fermantare sau inmultirea culturii, si are un rol secundar( de exemplu : se poate folosii la inmultire sau la un nou ciclu DOAR ceaiul fermentat, fara ciuperca; in schimb daca se pune doar ciuperca fara ceaiul de start cultura nu va supravietuii)

Ciuperca se poate si consuma.

# vasele folosite la preparare sa fie curate
# nu se tine la fermentat in vase de metal sau plastic, doar sticla si porțelan
# dupa fermentare se tine in frigider
# singurele contraindicatii sunt aciditate crescută, gastrita sau ulcer
# recomand sa nu se consume pe stomacul gol
# kombucha este in principal un probiotic si ajuta mult digestia, dar trebuie avut in vedere si celelate aspecte ale unui vieti sanatoare( sport, odihnă, alimentatie sănătoasă)
ID: 66185934

Contactează vânzătorul

User avatar
Facebook connected icon

Sergiu

Pe OLX din decembrie 2010

Activ azi la 16:51

xxx xxx xxx

Vanzator

Localitate

Descarca aplicatia pentru telefonul tau