Postat 16 aprilie 2024
Ciuperca Kombucha combucha
Schimb
Persoana fizica
Descriere
Vand ciuperca kombucha.
Are multiple beneficii folosita profilactit. Produce un suc excelent ca gust.
Pret - fiecare imi da cat dorește
Trimit si prin poștă
Informatii despre proprietati:
In principal este un probiotic care imbunatateste digestia.
Informatii de preparare si crestere
1. Ceaiul proaspat
Se pun 2-3 plicuri ( sau echivalent vrac) de ceai verde sau negru la litru de apa si se infuzează ( fierbe) . Apoi ce indulceste cu aproximativ 100g zahar alb( brun este mai scump dar merge).
2. Borcanul
Dupa ce s-a racit si inducit ceaiul, se pune in borcan cu "ciuperca" ( scoby) si ceaiul fermentat. Pentru reusita maxima se foloseste 20% ceai fermentat si restul de 80 % sa fie ceaiul proaspat ( la urmatoatea schimbare a ceaiul se lasa in borcan cam 20% din ceaiul fermentat).
3. Fermentarea
Apoi se lasa la fermentat cam 7 zile.
Borcanul nu trebuie sa fie inchis etanș , ci se pune un servețel sau tifon legat cu elastic sa nu intre praf si musculițe.
Se tine la temperatura camerei si ferita de razele directe ale soarelui; se poate tine si la intuneric.
Dupa aproximativ 7 zile se reiau pasii de mai sus.
In functie ce concentratia fermentului de start, temperatura si cantitate de zahar , "sucul" final poate sa aibe variatii de gust, dar se poate gusta din cand in cand si cand are gustul dorit se poate opri/ relua procesul.
4. Ciuperca( scoby)
La suprafata borcanului, o noua ciuperca va lua viața de culoare albă. Aceasta va tot creste in grosime de-a-lungul fermentatiilor ,insa toatdeauna cea noua se formeaza la suprafață pe cand cea veche se inchide la culoare. Dupa o vreme se arunca cea maronie sau se da impreuna cu un ferment la altcineva.
Ciuperca se așează in borcan, daca se poate, sa plutească la suprafață, dar nu este nici o problemă daca stă scufundata in ceai.
# Ciuperca in sine nu este importanta in fermantare sau inmultirea culturii, si are un rol secundar( de exemplu : se poate folosii la inmultire sau la un nou ciclu DOAR ceaiul fermentat, fara ciuperca; in schimb daca se pune doar ciuperca fara ceaiul de start cultura nu va supravietuii)
Ciuperca se poate si consuma.
# vasele folosite la preparare sa fie curate
# nu se tine la fermentat in vase de metal sau plastic, doar sticla si porțelan
# dupa fermentare se tine in frigider
# singurele contraindicatii sunt aciditate crescută, gastrita sau ulcer
# recomand sa nu se consume pe stomacul gol
# kombucha este in principal un probiotic si ajuta mult digestia, dar trebuie avut in vedere si celelate aspecte ale unui vieti sanatoare( sport, odihnă, alimentatie sănătoasă)
Are multiple beneficii folosita profilactit. Produce un suc excelent ca gust.
Pret - fiecare imi da cat dorește
Trimit si prin poștă
Informatii despre proprietati:
In principal este un probiotic care imbunatateste digestia.
Informatii de preparare si crestere
1. Ceaiul proaspat
Se pun 2-3 plicuri ( sau echivalent vrac) de ceai verde sau negru la litru de apa si se infuzează ( fierbe) . Apoi ce indulceste cu aproximativ 100g zahar alb( brun este mai scump dar merge).
2. Borcanul
Dupa ce s-a racit si inducit ceaiul, se pune in borcan cu "ciuperca" ( scoby) si ceaiul fermentat. Pentru reusita maxima se foloseste 20% ceai fermentat si restul de 80 % sa fie ceaiul proaspat ( la urmatoatea schimbare a ceaiul se lasa in borcan cam 20% din ceaiul fermentat).
3. Fermentarea
Apoi se lasa la fermentat cam 7 zile.
Borcanul nu trebuie sa fie inchis etanș , ci se pune un servețel sau tifon legat cu elastic sa nu intre praf si musculițe.
Se tine la temperatura camerei si ferita de razele directe ale soarelui; se poate tine si la intuneric.
Dupa aproximativ 7 zile se reiau pasii de mai sus.
In functie ce concentratia fermentului de start, temperatura si cantitate de zahar , "sucul" final poate sa aibe variatii de gust, dar se poate gusta din cand in cand si cand are gustul dorit se poate opri/ relua procesul.
4. Ciuperca( scoby)
La suprafata borcanului, o noua ciuperca va lua viața de culoare albă. Aceasta va tot creste in grosime de-a-lungul fermentatiilor ,insa toatdeauna cea noua se formeaza la suprafață pe cand cea veche se inchide la culoare. Dupa o vreme se arunca cea maronie sau se da impreuna cu un ferment la altcineva.
Ciuperca se așează in borcan, daca se poate, sa plutească la suprafață, dar nu este nici o problemă daca stă scufundata in ceai.
# Ciuperca in sine nu este importanta in fermantare sau inmultirea culturii, si are un rol secundar( de exemplu : se poate folosii la inmultire sau la un nou ciclu DOAR ceaiul fermentat, fara ciuperca; in schimb daca se pune doar ciuperca fara ceaiul de start cultura nu va supravietuii)
Ciuperca se poate si consuma.
# vasele folosite la preparare sa fie curate
# nu se tine la fermentat in vase de metal sau plastic, doar sticla si porțelan
# dupa fermentare se tine in frigider
# singurele contraindicatii sunt aciditate crescută, gastrita sau ulcer
# recomand sa nu se consume pe stomacul gol
# kombucha este in principal un probiotic si ajuta mult digestia, dar trebuie avut in vedere si celelate aspecte ale unui vieti sanatoare( sport, odihnă, alimentatie sănătoasă)
ID: 66185934
Contactează vânzătorul
xxx xxx xxx