Postat 21 aprilie 2024
TANZANIA Ol Doniyo 2022, Arabica 100%
48 lei
Firma
Descriere
Pretul este per kg
CALITATE: Ol Doniyo FW
SSUPRAFATA FERME: 0,5 până la 2 hectare în medie
ALTITUDINE: 1500 m - 1800 m
VARIETATE: Blue Mountain, Bourbon,Kent, SL28
PROCESARE: Spalata
PERIOADA CULES: Mai - Noiembrie
GUST - fin cu aciditate strălucitoare și note fructate, tarte. Așteptați-vă ca o ceașcă de cafea din Tanzania să aibă un gust asemănător cafelei Etiopiene sau Keniene (datorita originii comune)
Numit dupa cuvantul Maasai pentru munti, amestecul nostru Ol Doniyo prezinta cafele provenite de la cooperative din regiunile cu cea mai mare altitudine din Tanzania. Selectat de echipele QC din compania noastra surora din Tanzania, Ol Doniyo prezinta cafele spalate complet. Integrarea verticala si aprovizionarea intregii recolte ne permit sa obtinem Ol Doniyo la un pret accesibil care sa sustina succesul roasterului si rezilienta producatorilor.
Pe langa cultivarea cafelei, fermierii se intercaleaza de obicei cu porumb, fasole, arahide, floarea-soarelui si ghimbir.
Cireselel sunt recoltate manual. Fermierul proceseaza ciresele in propriile ferme, astfel incat metodele individuale de procesare variaza de la ferma la ferma. In general, ciresa este pulpata folosind fie un eco-pulper, fie un pulper standard si apoi fermentata. Dupa fermentare, pergamentul este uscat pe paturi ridicate timp de 14-20 de zile.
Odata uscat, pergamentul sta 2-3 luni in depozite de cooperare inainte de a fi transferat la fabricile din Mbozi sau Mbinga, districtele din sudul Tanzaniei, pentru a fi pregatite pentru export.
Radacinile cafelei din Tanzania pot fi urmarite prin istoria orala pana in tribul Haya din nord-vestul Tanzaniei in secolul al XVI-lea. In urma guvernarii coloniale germane si apoi britanice, industria cafelei din Tanzania a suferit numeroase transformari si ajustari in efortul de a crea cea mai egala, profitabila si de inalta calitate posibila cafea. Astazi, partenerul nostru din Tanzania, este investit in imbunatatirea cafelei si a vietii micilor fermieri, printr-o varietate de initiative.
Cafeaua din Tanzania a fost cultivata aproape exclusiv in nord pentru o lunga perioada de timp. Regiunile Kilimanjaro, Arusha, Tarime, Kagera, Kigoma si Karatu / Ngorongoro au fost apreciate pentru conditiile lor ideale de crestere Arabica. La acea vreme, productia de cafea era atât de concentrata in nord, incat Moshi, o municipalitate din nord, era singurul hub pentru toate macinarile si vanzarile de cafea.
Operatiunile din Moshi au crescut la proportii cu adevarat masive in anii 1950 si inceputul anilor 1960. Intrucât atât Tanzania, Kenya, cât si Burundi au fost sub stapânirea britanica in deceniile postbelice, Moshi a fost al doilea centru de macinare si vânzare (dupa Nairobi, Kenya) pentru productia de cafea britanica.
Cultivarea cafelei s-a extins spre sud in ultimii ani. Pe langa regiunile istorice puternice din nord, cafeaua este cultivata acum si in regiunile sudice Ruvuma si Mbeya / Mbozi. Cea mai mare expansiune sudica a cafelei a avut loc in anii 1970 si 1980 si a fost incurajata de doua proiecte sustinute de sustinatorii europeni. Intr-o intorsatura ironica, astazi 75 pâna la 85% din productia totala de cafea din Tanzania provine astazi de la fermele din sud.
Daca intrati pe kestarcoffee.ro puteti alege din peste 60 de origini , incepand cu cantitati de la 250g pana la saci de 60/70kg
CALITATE: Ol Doniyo FW
SSUPRAFATA FERME: 0,5 până la 2 hectare în medie
ALTITUDINE: 1500 m - 1800 m
VARIETATE: Blue Mountain, Bourbon,Kent, SL28
PROCESARE: Spalata
PERIOADA CULES: Mai - Noiembrie
GUST - fin cu aciditate strălucitoare și note fructate, tarte. Așteptați-vă ca o ceașcă de cafea din Tanzania să aibă un gust asemănător cafelei Etiopiene sau Keniene (datorita originii comune)
Numit dupa cuvantul Maasai pentru munti, amestecul nostru Ol Doniyo prezinta cafele provenite de la cooperative din regiunile cu cea mai mare altitudine din Tanzania. Selectat de echipele QC din compania noastra surora din Tanzania, Ol Doniyo prezinta cafele spalate complet. Integrarea verticala si aprovizionarea intregii recolte ne permit sa obtinem Ol Doniyo la un pret accesibil care sa sustina succesul roasterului si rezilienta producatorilor.
Pe langa cultivarea cafelei, fermierii se intercaleaza de obicei cu porumb, fasole, arahide, floarea-soarelui si ghimbir.
Cireselel sunt recoltate manual. Fermierul proceseaza ciresele in propriile ferme, astfel incat metodele individuale de procesare variaza de la ferma la ferma. In general, ciresa este pulpata folosind fie un eco-pulper, fie un pulper standard si apoi fermentata. Dupa fermentare, pergamentul este uscat pe paturi ridicate timp de 14-20 de zile.
Odata uscat, pergamentul sta 2-3 luni in depozite de cooperare inainte de a fi transferat la fabricile din Mbozi sau Mbinga, districtele din sudul Tanzaniei, pentru a fi pregatite pentru export.
Radacinile cafelei din Tanzania pot fi urmarite prin istoria orala pana in tribul Haya din nord-vestul Tanzaniei in secolul al XVI-lea. In urma guvernarii coloniale germane si apoi britanice, industria cafelei din Tanzania a suferit numeroase transformari si ajustari in efortul de a crea cea mai egala, profitabila si de inalta calitate posibila cafea. Astazi, partenerul nostru din Tanzania, este investit in imbunatatirea cafelei si a vietii micilor fermieri, printr-o varietate de initiative.
Cafeaua din Tanzania a fost cultivata aproape exclusiv in nord pentru o lunga perioada de timp. Regiunile Kilimanjaro, Arusha, Tarime, Kagera, Kigoma si Karatu / Ngorongoro au fost apreciate pentru conditiile lor ideale de crestere Arabica. La acea vreme, productia de cafea era atât de concentrata in nord, incat Moshi, o municipalitate din nord, era singurul hub pentru toate macinarile si vanzarile de cafea.
Operatiunile din Moshi au crescut la proportii cu adevarat masive in anii 1950 si inceputul anilor 1960. Intrucât atât Tanzania, Kenya, cât si Burundi au fost sub stapânirea britanica in deceniile postbelice, Moshi a fost al doilea centru de macinare si vânzare (dupa Nairobi, Kenya) pentru productia de cafea britanica.
Cultivarea cafelei s-a extins spre sud in ultimii ani. Pe langa regiunile istorice puternice din nord, cafeaua este cultivata acum si in regiunile sudice Ruvuma si Mbeya / Mbozi. Cea mai mare expansiune sudica a cafelei a avut loc in anii 1970 si 1980 si a fost incurajata de doua proiecte sustinute de sustinatorii europeni. Intr-o intorsatura ironica, astazi 75 pâna la 85% din productia totala de cafea din Tanzania provine astazi de la fermele din sud.
Daca intrati pe kestarcoffee.ro puteti alege din peste 60 de origini , incepand cu cantitati de la 250g pana la saci de 60/70kg
ID: 216386685
Contactează vânzătorul
xxx xxx xxx