Postat 07 aprilie 2024
Puieti de catina
10 lei
Persoana fizica
Stare: Nou
Descriere
- puieti se livreaza in ghivece sau cu radacina nuda.
Catina sau “ginsengul romanesc”, creste sub forma unui arbust avand inaltimi de 3-4 metri. Fructele de catina sunt de culoare portocalie si au un gust f. minunat.
-contin vitamine si minerale rare si nu numai vitaminele A, B1, B2, B12,C,E, K, potasiu, calciu, fier, magneziu si acizii graşi, în deosebi acidul oleic omega 3,6,9. Între vitaminele hidrosolubile, cea mai importantă este vitamina C, aflată în cantităţi foarte mari, mai mari decât la toate speciile de fructe indigene, de peste zece ori mai mult decât coacăzele negre şi citricele. În zonele montane şi submontane, conţinutul vitaminei C este de top fructele de cătină depăşind 1.500 mg pana la 2.500 mg/100 g fructe, fiind practic cel mai complet si puternic fruct ptr. sanatate.
Dintre vitaminele liposolubile cea mai importantă este vitamina E (tocoferolul), aflată în cantităţi de peste 200 mg la 370 mg/100 g fructe, mai mult decât la orice specie pomicolă.
În afară de vitamine, uleiul din fructele de cătină conţine o cantitate foarte mare de carotenoizi (beta-caroten, licopen, zeaxantină, criptoxantină, taraxantină) care dau culoarea galbenă sau portocalie a fructelor.
Principalul component carotenoidic este beta-carotenul, similar cu provitamina A, existent într-o cantitate de zece ori mai mare decât în morcov, ajungând la peste 350 mg la suta de grame.
Catina sau “ginsengul romanesc”, creste sub forma unui arbust avand inaltimi de 3-4 metri. Fructele de catina sunt de culoare portocalie si au un gust f. minunat.
-contin vitamine si minerale rare si nu numai vitaminele A, B1, B2, B12,C,E, K, potasiu, calciu, fier, magneziu si acizii graşi, în deosebi acidul oleic omega 3,6,9. Între vitaminele hidrosolubile, cea mai importantă este vitamina C, aflată în cantităţi foarte mari, mai mari decât la toate speciile de fructe indigene, de peste zece ori mai mult decât coacăzele negre şi citricele. În zonele montane şi submontane, conţinutul vitaminei C este de top fructele de cătină depăşind 1.500 mg pana la 2.500 mg/100 g fructe, fiind practic cel mai complet si puternic fruct ptr. sanatate.
Dintre vitaminele liposolubile cea mai importantă este vitamina E (tocoferolul), aflată în cantităţi de peste 200 mg la 370 mg/100 g fructe, mai mult decât la orice specie pomicolă.
În afară de vitamine, uleiul din fructele de cătină conţine o cantitate foarte mare de carotenoizi (beta-caroten, licopen, zeaxantină, criptoxantină, taraxantină) care dau culoarea galbenă sau portocalie a fructelor.
Principalul component carotenoidic este beta-carotenul, similar cu provitamina A, existent într-o cantitate de zece ori mai mare decât în morcov, ajungând la peste 350 mg la suta de grame.
ID: 230555534
Contactează vânzătorul
xxx xxx xxx