Postat 08 mai 2024
NICARAGUA Jinotega Finca San Ramon 2022, Cafea Verde
42 lei
Firma
Descriere
CALITATE: SHG EP, Jinotega
FERMA: Finca San Ramon/Jose
PRODUCATOR: Eduardo José Rizo Lopez
ALTITUDINE: 1200 m - 1450 m
VARIETATE: Catuai
PROCESARE: Spalare
RECOLTARE: Octombrie - Martie
GUST - echilibrat de ciocolata , note fructate de struguri, mar si fructe cu sambure tare. Aciditate placuta.
Scor SCA - 84
Sursa / Procesare / Poveste:
Gust echilibrat cu arome nobile de ciocolata, si note de fructe cu sambure tare, struguri si mar.O aciditate confortabila, placuta. Un corp complex cu o structura acida decenta si o dulceata naturala care completeaza experienta gustului
Eduardo José Rizo Lopez nu este un producător tipic de cafea: după studiile sale de afaceri, cu accent pe agricultură, a studiat dreptul și a obținut un doctorat în acesta. S-a întors la ferma familiei în 1986 și este acum a 5-a generație care o conduce. El este susținut de doi dintre fiii săi, Eduardo José și Juan José.
Finca San Ramón și Finca San José se află ambele în Jinotega. Regiunea este cunoscută pentru solul vulcanic bogat în nutrienți și diversitatea microclimatelor sale. Producând cafea din 1896, Fincas sunt adânc înrădăcinate în comunitatea lor și sunt mai mult decât un angajator. Deoarece familia Rizo a fost dedicată succesului fermelor de generații, la fel au făcut și zeci de familii care lucrează la fermă. Legătura creată depășește munca, este ca o familie care împarte aceleași obiective, nevoi și realizări. Ca parte a beneficiilor, terenul este oferit unor lucrători pentru ca aceștia să-l cultive ca pe al lor și să recolteze propriul produs. Mai mult, pentru eradicarea muncii copiilor din zonă, aceștia au colaborat cu Organizația Internațională a Muncii pentru a sensibiliza comunitatea și a construi o școală pentru copiii din zonă.
În timp ce comunitatea și educația sunt o parte a angajamentului lor, mediul nu este lăsat în urmă. Eduardo și familia sa dedică aproximativ echivalentul a 50% din suprafața de cultivare a cafelei pădurilor protejate, râurilor și găurilor de apă. Ei cresc în mod activ copaci de cafea și umbră: pe măsură ce copacii îmbătrânesc, nu numai că produc mai puțin, dar sunt și mai sensibili la boli. Reînnoirea copacilor pe o plantație veche de 125 de ani este crucială! Aproximativ 200 de mii de plante de cafea sunt semănate în fiecare an, împreună cu 5 până la 7 mii de copaci umbritori
Întreaga instalație de proces este, de asemenea, ecologică: reciclarea apei și utilizarea centrifugelor, pentru a îndepărta mucilagiul. prin această tehnică, economisesc aproximativ 80% apă în comparație cu metodele standard complet spălate. După depulperare, fructul este păstrat și utilizat ca îngrășământ organic. După fermentare, fasolea este așezată pe terase și întoarsă în mod regulat pentru a se usca uniform.
Daca intrati pe kestarcoffee.ro puteti alege din peste 60 de origini , incepand cu cantitati de la 250g pana la saci de 60/70kg
FERMA: Finca San Ramon/Jose
PRODUCATOR: Eduardo José Rizo Lopez
ALTITUDINE: 1200 m - 1450 m
VARIETATE: Catuai
PROCESARE: Spalare
RECOLTARE: Octombrie - Martie
GUST - echilibrat de ciocolata , note fructate de struguri, mar si fructe cu sambure tare. Aciditate placuta.
Scor SCA - 84
Sursa / Procesare / Poveste:
Gust echilibrat cu arome nobile de ciocolata, si note de fructe cu sambure tare, struguri si mar.O aciditate confortabila, placuta. Un corp complex cu o structura acida decenta si o dulceata naturala care completeaza experienta gustului
Eduardo José Rizo Lopez nu este un producător tipic de cafea: după studiile sale de afaceri, cu accent pe agricultură, a studiat dreptul și a obținut un doctorat în acesta. S-a întors la ferma familiei în 1986 și este acum a 5-a generație care o conduce. El este susținut de doi dintre fiii săi, Eduardo José și Juan José.
Finca San Ramón și Finca San José se află ambele în Jinotega. Regiunea este cunoscută pentru solul vulcanic bogat în nutrienți și diversitatea microclimatelor sale. Producând cafea din 1896, Fincas sunt adânc înrădăcinate în comunitatea lor și sunt mai mult decât un angajator. Deoarece familia Rizo a fost dedicată succesului fermelor de generații, la fel au făcut și zeci de familii care lucrează la fermă. Legătura creată depășește munca, este ca o familie care împarte aceleași obiective, nevoi și realizări. Ca parte a beneficiilor, terenul este oferit unor lucrători pentru ca aceștia să-l cultive ca pe al lor și să recolteze propriul produs. Mai mult, pentru eradicarea muncii copiilor din zonă, aceștia au colaborat cu Organizația Internațională a Muncii pentru a sensibiliza comunitatea și a construi o școală pentru copiii din zonă.
În timp ce comunitatea și educația sunt o parte a angajamentului lor, mediul nu este lăsat în urmă. Eduardo și familia sa dedică aproximativ echivalentul a 50% din suprafața de cultivare a cafelei pădurilor protejate, râurilor și găurilor de apă. Ei cresc în mod activ copaci de cafea și umbră: pe măsură ce copacii îmbătrânesc, nu numai că produc mai puțin, dar sunt și mai sensibili la boli. Reînnoirea copacilor pe o plantație veche de 125 de ani este crucială! Aproximativ 200 de mii de plante de cafea sunt semănate în fiecare an, împreună cu 5 până la 7 mii de copaci umbritori
Întreaga instalație de proces este, de asemenea, ecologică: reciclarea apei și utilizarea centrifugelor, pentru a îndepărta mucilagiul. prin această tehnică, economisesc aproximativ 80% apă în comparație cu metodele standard complet spălate. După depulperare, fructul este păstrat și utilizat ca îngrășământ organic. După fermentare, fasolea este așezată pe terase și întoarsă în mod regulat pentru a se usca uniform.
Daca intrati pe kestarcoffee.ro puteti alege din peste 60 de origini , incepand cu cantitati de la 250g pana la saci de 60/70kg
ID: 209625925
Contactează vânzătorul
xxx xxx xxx