Postat 12 decembrie 2025
Kombucha Ciuperca
50 lei
Persoana fizica
Descriere
Ceai de kombucha
Ciuperca din care se face ceaiul kombucha
Se da o ciuperca mare sau 2 , niste ceai ca starter , plus reteta .
Se diferentaza de kombucha din comert deoarece acelea sunt diluate 1:1000 astfel isi pierd efectule benefice fiin foarte multe.
Facut in casa este foarte concentrat ,fara conservanti ,e uri si alte chimicale.
Plus o sticla de 330l costa 10 lei
Cu 50 lei iei ciuperca ,reteta, faci 20 litri ,ciuperca va creste se va inmulti si poti da la prieteni familie sau sa vinzi mai departe.
Ajuta la probleme digestive
Ajuta scaunul pentru cei care nu reusesc
Ajuta la energie
Ajuta la libidou
Probiotice
Multe altele beneficii , jos las mai multe info.
Va puteti informa si pe YouTube
Kombucha este un sortiment de ceai fermentat care a fost consumat, in unele parti ale lumii, de mii de ani. Originar din China, kombucha s-a raspandit in inreaga lume
Kombucha este preparat din ciuperca , zahar si ceai verde. Amestecul este lasat sa fermenteze timp de cel putin o saptamana, timp in care se formeaza colonii de bacterii si o cantitate redusa de alcool. Bacteriile din kombucha includ specii de bacterii lactice, care actioneaza similar unui probiotic. In plus, kombucha contine doze sanatoase de vitamine ale grupului B [1].
Beneficiile consumului de kombucha
Despre consumul de kombucha se spune ca ar avea importante beneficii pentru organism, avand in vedere amestecul de ingrediente.
kombucha este o bună sursă de probiotice. Bacteriile din ciuperca prolifereaza in mediul cu continut de zahar si formeaza o pelicula la suprafata bauturii, pelicula care poate fi recoltata si utilizata pentru a prepara mai multa kombucha. In timpul procesului de fermentare se produce, de asemenea, acid acetic alaturi de mici cantitati de alcool si gaze care dau gustul ușor acidulat. Speciile de bacterii lactice care se dezvoltă în băutură sunt de ajutor în colonizarea intestinului și în menținerea unei flore intestinale sănătoase. Acestea pot ameliora digestia, reduc inflamatia si promoveaza scaderea in greutate [2];
kombucha are beneficii similare ceaiului verde. Ceaiul verde este considerat una dintre cele mai sanatoase bauturi din lume, datorita continutului mare de commpusi bioactivi de tipul polifenolilor, care au o pronuntata actiune antioxidanta. Studiile au demonstrat ca, la fel ca in cazul consumului de ceai verde, kombucha contribuie la arderea unui numar mai mare de calorii, reduce grasimea abdominala, imbunatateste nivelurile de colesterol, contribuie la reglarea glicemiei si reduce riscul de aparitie a cancerului de prostata, de san si de colon [3];
kombucha este o sursa importanta de antioxidanti. Antioxidantii din alimente si bauturi sunt mai eficienti decat antioxidantii proveniti din suplimentele alimentare.
Kombucha, mai ales cand este facuta cu ceai verde, pare sa aiba un puternic efect de combatere a radicalilor liberi. In plus, reduce toxicitatea hepatica a multor substante chimice, in procent de cel putin 70% [3];
kombucha are efect antibacterian. Acidul acetic care se produce in timpul fermentarii kombucha are un efect antibacterian. In plus, bautura este eficienta impotriva infectiilor candidozice, inhibandu-i dezvoltarea [2];
reduce riscul de boala cardiaca. Unele studii efectuate pana in prezent au demonstrat faptul ca bautura regleaza nivelurile de colesterol LDL și HDL in nu mai putin de 30 de zile. În plus, ceaiul verde protejeaza colesterolul LDL impotriva oxidarii, proces care contribuie la dezvoltarea bolilor cardiace. In medie, consumatorii de ceai verde au un risc de boala cardiaca cu 31% mai mic decat populatia generala [1];
contribuie la gestionarea diabetului de tip 2.
Un studiu a demonstrat ca un consum regulat de kombucha incetineste digestia carbohidratilor, ceea ce contribuie la reducerea glicemiei. In plus, se pare ca sunt imbunatatite si functia renala si hepatica. Un studiu efectuat pe un esantion de 300.000 persoane a demonstrat ca un consum regulat de ceai verde reduce cu 18% riscul de aparitie a diabetului [3];
are un rol protector impotriva cancerului. In analizele de laborator, kombucha a demonstrat efecte importante asupra celulelor canceroase, datorate continutului mare de polifenoli al ceaiului verde. Acest efect nu a fost deocamdata aprofundat sau cuantificat, dar reprezinta o directie importanta de cercetare [2].
Beneficiile consumului de kombucha
Utilizarile kombucha
Kombucha este o bautura sanatoasa, bogata in probiotice, care are numeroase beneficii pentru sanatate. Ea se poate cumpara gata preparata sau se poate prepara acasa, dar este important ca procesul de preparare sa se desfasoare corespunzator pentru a se preveni eventuale probleme de sanatate. In plus, kombucha preparata in casa are in general un continut de pana la 3% alcool, mai mare decat al produsului preparat industrial. Variantele comerciale de kombucha sunt considerate bauturi fara alcool, ceea ce inseamna ca trebuie sa contina mai putin de 0.5% alcool [3].
Pentru a te bucura pe deplin de beneficiile kombucha, e de preferat sa eviti brandurile care contin o cantitate semnificativa de zahar adaugat. Kombucha se poate consuma ca o bautura racoritoare sau in diverse contexte sociale, similar unui ceai.
Datorita beneficiilor pe care consumul de kombucha le aduce pentru sanatate, se considera ca aceasta este o alternativa inspirata la numeroase sucuri, bauturi carbogazoase si alte produse din aceeasi categorie. Este important sa optezi pentru o sursa sigura de kombucha, pe care sa o poti consuma cu incredere, si sa alegi o varianta care nu contine cantitati mari de zahar adaugat.
Ciuperca din care se face ceaiul kombucha
Se da o ciuperca mare sau 2 , niste ceai ca starter , plus reteta .
Se diferentaza de kombucha din comert deoarece acelea sunt diluate 1:1000 astfel isi pierd efectule benefice fiin foarte multe.
Facut in casa este foarte concentrat ,fara conservanti ,e uri si alte chimicale.
Plus o sticla de 330l costa 10 lei
Cu 50 lei iei ciuperca ,reteta, faci 20 litri ,ciuperca va creste se va inmulti si poti da la prieteni familie sau sa vinzi mai departe.
Ajuta la probleme digestive
Ajuta scaunul pentru cei care nu reusesc
Ajuta la energie
Ajuta la libidou
Probiotice
Multe altele beneficii , jos las mai multe info.
Va puteti informa si pe YouTube
Kombucha este un sortiment de ceai fermentat care a fost consumat, in unele parti ale lumii, de mii de ani. Originar din China, kombucha s-a raspandit in inreaga lume
Kombucha este preparat din ciuperca , zahar si ceai verde. Amestecul este lasat sa fermenteze timp de cel putin o saptamana, timp in care se formeaza colonii de bacterii si o cantitate redusa de alcool. Bacteriile din kombucha includ specii de bacterii lactice, care actioneaza similar unui probiotic. In plus, kombucha contine doze sanatoase de vitamine ale grupului B [1].
Beneficiile consumului de kombucha
Despre consumul de kombucha se spune ca ar avea importante beneficii pentru organism, avand in vedere amestecul de ingrediente.
kombucha este o bună sursă de probiotice. Bacteriile din ciuperca prolifereaza in mediul cu continut de zahar si formeaza o pelicula la suprafata bauturii, pelicula care poate fi recoltata si utilizata pentru a prepara mai multa kombucha. In timpul procesului de fermentare se produce, de asemenea, acid acetic alaturi de mici cantitati de alcool si gaze care dau gustul ușor acidulat. Speciile de bacterii lactice care se dezvoltă în băutură sunt de ajutor în colonizarea intestinului și în menținerea unei flore intestinale sănătoase. Acestea pot ameliora digestia, reduc inflamatia si promoveaza scaderea in greutate [2];
kombucha are beneficii similare ceaiului verde. Ceaiul verde este considerat una dintre cele mai sanatoase bauturi din lume, datorita continutului mare de commpusi bioactivi de tipul polifenolilor, care au o pronuntata actiune antioxidanta. Studiile au demonstrat ca, la fel ca in cazul consumului de ceai verde, kombucha contribuie la arderea unui numar mai mare de calorii, reduce grasimea abdominala, imbunatateste nivelurile de colesterol, contribuie la reglarea glicemiei si reduce riscul de aparitie a cancerului de prostata, de san si de colon [3];
kombucha este o sursa importanta de antioxidanti. Antioxidantii din alimente si bauturi sunt mai eficienti decat antioxidantii proveniti din suplimentele alimentare.
Kombucha, mai ales cand este facuta cu ceai verde, pare sa aiba un puternic efect de combatere a radicalilor liberi. In plus, reduce toxicitatea hepatica a multor substante chimice, in procent de cel putin 70% [3];
kombucha are efect antibacterian. Acidul acetic care se produce in timpul fermentarii kombucha are un efect antibacterian. In plus, bautura este eficienta impotriva infectiilor candidozice, inhibandu-i dezvoltarea [2];
reduce riscul de boala cardiaca. Unele studii efectuate pana in prezent au demonstrat faptul ca bautura regleaza nivelurile de colesterol LDL și HDL in nu mai putin de 30 de zile. În plus, ceaiul verde protejeaza colesterolul LDL impotriva oxidarii, proces care contribuie la dezvoltarea bolilor cardiace. In medie, consumatorii de ceai verde au un risc de boala cardiaca cu 31% mai mic decat populatia generala [1];
contribuie la gestionarea diabetului de tip 2.
Un studiu a demonstrat ca un consum regulat de kombucha incetineste digestia carbohidratilor, ceea ce contribuie la reducerea glicemiei. In plus, se pare ca sunt imbunatatite si functia renala si hepatica. Un studiu efectuat pe un esantion de 300.000 persoane a demonstrat ca un consum regulat de ceai verde reduce cu 18% riscul de aparitie a diabetului [3];
are un rol protector impotriva cancerului. In analizele de laborator, kombucha a demonstrat efecte importante asupra celulelor canceroase, datorate continutului mare de polifenoli al ceaiului verde. Acest efect nu a fost deocamdata aprofundat sau cuantificat, dar reprezinta o directie importanta de cercetare [2].
Beneficiile consumului de kombucha
Utilizarile kombucha
Kombucha este o bautura sanatoasa, bogata in probiotice, care are numeroase beneficii pentru sanatate. Ea se poate cumpara gata preparata sau se poate prepara acasa, dar este important ca procesul de preparare sa se desfasoare corespunzator pentru a se preveni eventuale probleme de sanatate. In plus, kombucha preparata in casa are in general un continut de pana la 3% alcool, mai mare decat al produsului preparat industrial. Variantele comerciale de kombucha sunt considerate bauturi fara alcool, ceea ce inseamna ca trebuie sa contina mai putin de 0.5% alcool [3].
Pentru a te bucura pe deplin de beneficiile kombucha, e de preferat sa eviti brandurile care contin o cantitate semnificativa de zahar adaugat. Kombucha se poate consuma ca o bautura racoritoare sau in diverse contexte sociale, similar unui ceai.
Datorita beneficiilor pe care consumul de kombucha le aduce pentru sanatate, se considera ca aceasta este o alternativa inspirata la numeroase sucuri, bauturi carbogazoase si alte produse din aceeasi categorie. Este important sa optezi pentru o sursa sigura de kombucha, pe care sa o poti consuma cu incredere, si sa alegi o varianta care nu contine cantitati mari de zahar adaugat.
ID: 297015391
Contactează vânzătorul
xxx xxx xxx