Mesaje
Adauga anunt nou
  1. Pagina principală
  2. Agro si industrie
  3. Produse piata - alimentatie
  4. Alte produse alimentare
  5. Alte produse alimentare - Bucuresti - Ilfov
  6. Alte produse alimentare - Bucuresti
  7. Alte produse alimentare - Sectorul 3
kombucha- ciuperca
kombucha- ciuperca
Postat 01 aprilie 2024

kombucha- ciuperca

30 lei

PromoveazăReactualizează
  • Persoana fizica

Descriere

Prepararea ceaiului Kombucha:

1.Faceti ceai in mod obisnuit. La un litru de apa fierbinte, puneti 2 lingurite pline cu ceai negru (aprox. 5 g ). Se pot folosi de asemenea si pliculete de ceai. Lasati-l asa vreo 15 minute. Ceaiul verde provine de la aceeasi planta si difera de acesta in principal prin modul in care este produs: nu este fermentat. Doctorii japonezi spun ca ceaiul verde previne dezvoltarea cancerului. Va sugerez sa folositi ceai verde pentru a prepara bautura Kombucha.

2. Strecurati ceaiul sau, dupa caz, scoateti pliculetele.

3. Adaugati 70 - 100 g de zahar alb pentru un litru in ceaiul strecurat inainte ca acesta sa se raceasca. Amestecati pana zaharul se dizolva in intregime. O lingura de zahar = aprox. 20 g .

4. Lasati ceaiul sa se raceasca pana la 20 - 25 °C. Cultura moare daca este pusa intr-o solutie hranitoare fierbinte.

5. Cand ceaiul a ajuns la temperatura camerei, turnati solutia intr-un vas de sticla, portelan sau ceramica si puneti cultura vie de Kombucha in lichid.

6. Acoperiti vasul in care fermenteaza cu o panza stransa, o hartie de filtru sau cu ceva asemanator (o panza subtire) pentru a tine departe insectele, praful, sporii plantelor sau alte substante poluante. Legati-l cu un elastic de caucuic pentru a va asigura ca nu pot intra musculitele betive. Panza trebuie sa fie destul de rara incat sa poata permite aerului sa circule si cultura sa poata respira, dar nu atat de rara incat micutele musculite betive sa poata intra sa-si depuna ouale.

7. Fermentatia dureaza 8 - 12 zile, in functie de temperatura. Cu cat temperatura este mai mare, cu atat fermentatia este mai rapida. Perioada de 8 - 12 zile este data doar ca reper.

Cultura Kombucha necesita un loc linistit si cald si sub nici o forma nu trebuie mutata. Temperatura ceaiului trebue sa fie de 20 - 30 °C. Temperatura ideala este de 23 - 27 °C. Nu este necesara lumina. Cultura se reproduce si in intuneric. Cultura poate fi distrusa in cazul expunerii la lumina solara intensa.
ID: 119490631

Contactează vânzătorul

Oana

Pe OLX din iunie 2016

Activ pe 26 aprilie 2024

xxx xxx xxx

Vanzator

Localitate

Descarca aplicatia pentru telefonul tau