Mesaje
Adauga anunt nou
  1. Pagina principală
  2. Agro si industrie
  3. Produse piata - alimentatie
  4. Alte produse alimentare
  5. Alte produse alimentare - Cluj
  6. Alte produse alimentare - Cluj-Napoca
Dulceata ecologica de prune, FARA ZAHAR, livada proprie, 720 ml/borcan
Dulceata ecologica de prune, FARA ZAHAR, livada proprie, 720 ml/borcan
Dulceata ecologica de prune, FARA ZAHAR, livada proprie, 720 ml/borcan
Dulceata ecologica de prune, FARA ZAHAR, livada proprie, 720 ml/borcan
Dulceata ecologica de prune, FARA ZAHAR, livada proprie, 720 ml/borcan
Dulceata ecologica de prune, FARA ZAHAR, livada proprie, 720 ml/borcan
Dulceata ecologica de prune, FARA ZAHAR, livada proprie, 720 ml/borcan
Dulceata ecologica de prune, FARA ZAHAR, livada proprie, 720 ml/borcan
Postat 11 aprilie 2024

Dulceata ecologica de prune, FARA ZAHAR, livada proprie, 720 ml/borcan

30 lei

PromoveazăReactualizează
  • Persoana fizica

Descriere

Vand dulceata ecologica de prune, din anul 2022, preparata COMPLET FARA ZAHAR, din livada si productie proprie, soiuri romanesti, netratate, pregatita in casa, dupa reteta traditionala, ambalata in borcane noi de 720 ml. Pozele fac parte din descriere.

Pret: 30 Lei / borcan de 720 ml.
Bonus, la mimimum 3 borcane achizitionate: 1 sticla de 750 ml de sirop-pulpa de prune.
Livrare gratuita in Cluj-Napoca.
Stoc limitat.

Fructele provin din plantație tanara, livada proprie, situata in Cluj-Napoca, zona Faget, arie si rezervatie naturala protejata, "Natura 2000". Prunele au fost culese manual, la momentul optim de coacere completa, cand poamele devin zemoase si aromate si preparate proaspete, fără adaus de conservați, coloranti, sau gelifianti alimentari. Pentru ca dulceata sa-si pastreze culoarea specifica naturala si textura ferma, fructele au fost fierte cu masura si atentie, atat cat a fost necesar. In mod special, nu s-au utilizat alte ingrediente aromatice de tipul: coaja de lamaie, vanilie, sau batoane de scortisoara, pentru a sporii gustul, parfumul, aroma si savoarea deosebita a fructelor coapte si zemoase, proaspat culese.

S-au utilizat borcane si sticle (pentru sirop) de 720 ml, inchise ermetic cu capace noi, care au fost in prealabil sterilizate la cuptor.

BENEFICIILE CONSUMULUI DE PRUNE:

Prunele, sunt printre cele mai potrivite fructe cu precadere in sezonul rece, care ne asigură un stil de viaţă sănătos şi o dietă echilibrată.
Beneficii pentru sănătate. In timp ce fructe precum mango, portocale, banane, ananas, pepene, struguri sau mere sunt consumate de mulţi dintre noi, există câteva fructe de care alţii se feresc, fără să le cunoască măcar beneficiile. Prunele se numără printre acestea.
Pe lângă gustul savuros, prunele sunt o sursă importantă de vitamina A, C, K, potasiu și fibre. Consumate atât în stare pură, cât și uscate, prunele conțin doi fitonutrienți unici, neoclorogenic și acid clorogenic, substanțe antioxidante puternice, care distrug radicalii liberi ce atacă celulele umane. Prunele au proprietăți energizante, alungă oboseala și senzația de stress, dar sunt și un adjuvant pentru îmbunătățirea funcțiilor intestinale.
Tratează anemia feriprivă. Prunele conțin mici cantități de fier organic asimilabil, iar consumul regulat ajută la asimilarea mai ușoară a fierului din alte alimente. Pentru absorbția fierului sunt recomandate cure timp de o lună, cu cel puțin 300 gr de prune pe zi, înainte de mesele principale.
Tratează constipația. Sedentarismul, consumul predominant de carne sau alimentația săracă în fibre poate provoca constipația, una dintre cele mai întâlnite afecțiuni. Consumul de prune timp de 2-3 zile ajută la tratarea și prevenirea constipației datorită conținutului crescut de celuloză și mucilagiu. Acestea stimulează tranzitul intestinal oferind un efect laxativ.
Sunt bogate în carbohidrați buni. Prunele sunt printre puținele fructe recomandate în diete, atunci când este interzis consumul de carbohidrați. Sunt recomandate prunele proaspete și nu prunele uscate deoarece acestea din urmă stimulează pancreasul să secrete insulină și cresc glicemia.
Stimulează memoria. Consumul zilnic de prune, cel puțin trei prune pe zi, ajută la eliminarea celulelor deteriorate, care afectează concentrarea și atenția. Datorită conținutului bogat de antioxidanți, prunele sunt un adjuvant natural pentru îmbunătățirea memoriei.
Consumul de prune previne bolile de inimă. Pentru că sunt sărace în grăsimi și nu conțin grăsimi saturate, prunele nu sunt un risc pentru inima. Consumul de prune nu duce la creșterea colesterolului și automat scade riscul atacului de cord.
Sunt bogate în vitamina C. Prunele sunt o sursă bogată de vitamina C, fiecare fruct conține aproximativ 7% din aportul zilnic recomandat.
Prunele previn diabetul. Prunele proaspete au proprietăți de reglare a glicemiei și, prin stimularea metabolismului glucid, ele previn apariția diabetului. Diabetul se caracterizează prin tulburări ale metabolismului zaharurilor în sânge.
Consumul de prune îmbunătățește vederea și elasticitatea pielii. Pentru că sunt o sursă bogată de vitamina A și betacaroten, prunele ajută la îmbunătățirea vederii și pot preveni degenerarea maculară.
Reglarea tulburărilor gastrointestinale. Fibrele, isatina sau sorbitol, o serie de compuși benefici din prune, ajută la reglarea sistemului digestiv și implicit la ameliorarea afecțiunilor tractului intestinal.
Tratează afecțiuni ale oaselor. Prunele conțin 8% din doza zilnică recomandată de vitamina A, iar asta ajută la refacerea și creșterea oaselor. Un consum regulat de prune îți oferă sursa de energie de care ai nevoie pentru a te reface mai repede în urma unei lovituri sau a unui accident.
Prunele sunt recomandate pentru prevenirea tumorilor cancerigene. Datorită conținutului ridicat de acid malic, dar și conținutului mic de acid citric, prunele au acțiune antitumorală intensă și sunt cele mai recomandate fructe pentru prevenirea cancerului.
Prevenirea si tratamentul astmului alergic. Coaja prunelor conține resveratrol, substanță ce are un efect anti-histamic și are o acțiune calmantă în cazul reacțiilor alergice, care declanșează crize de astm. Prunele vindecă infecțiile gripale În urma mai multor studii efectuate, cercetătorii au demonstrat că principiile active din prune inhibă și distrug virușii gripali.
Consumul de prune previne îmbătrânirea premature. Datorită conținutului bogat de antioxidanți, prunele luptă împotriva radicalilor liberi și mențin pielea tânără, prevenind îmbătrânirea prematură.
Previn osteoporoza. Consumul zilnic de prune poate compensa lipsa vitaminei D și calciului din organism, prevenind astfel osteoporoza.
Prunele reduc numărul de bufeuri, elimină spasmele și elimină amețelile și letargia.

DULCEATA DE PRUNE - COMBINATII:

Surprinde-i pe ce dragi cu una din recomandarile noastre de utilizare a acestui produs delicios:
- pe papanasi
- pe inghetata
- in torturi sau prajituri
- pe clatite
- in Cheesecake
- in iaurt
- cu branza dulce
- pe gris sau orez cu lapte
ID: 243992703

Contactează vânzătorul

Gabi

Pe OLX din noiembrie 2020

Activ ieri la 10:35

xxx xxx xxx

Vanzator

Localitate

Descarca aplicatia pentru telefonul tau