Postat 08 octombrie 2025
Ciupercă (kefir) tibetană (1 lingură 10 lei)
10 lei
Persoana fizica
Descriere
1 lingură = 8 g
Chefirul este o băutură lactat acidă care se obţine din granule de chefir care fermentează lactoza din lapte (zaharul din lapte) cu formare de acid lactic, dioxid de carbon şi alcool. Granulele de chefir sunt o combinație de bacterii și drojdii (ciuperci) într-un amestec de proteine, lipide și zaharuri. Această simbioză de substanțe formează granule asemănătoare cu conopida.
Datorită fermentării lactozei rezultă o băutură acrişoară, carbogazoasă şi cu o consistenţă asemănătoare iaurtului de băut.
Se pun una-două linguriţe de ciupercă într-un borcan de sticlă de 800 grame şi se toarnă 600-700 ml lapte proaspăt, dulce, nefiert. Se lasă la fermentat (în funcţie de temperatura mediului ambiant), fără să se închidă ermetic, ci numai cu farfurioară pusă invers pe borcan. Noaptea laptele fermentează eficient şi, după doar 8-12 ore, are deja proprietăţile complete pentru tratament.
Se strecoară apoi chefirul printr-o sită de plastic într-un alt vas de sticlă. Ciuperca tibetană se spală bine sub jet de apă rece, apoi se reaşază în borcanul spălat şi se toarnă o nouă porţie de lapte dulce, crud, nefiert.
Nu folosiţi la prepararea chefirului obiecte casnice de metal! Ciuperca se “otrăveşte” şi îi piere orice putere de a realiza fermentarea.
Pentru beneficii ---> vezi pe Google :)
Chefirul este o băutură lactat acidă care se obţine din granule de chefir care fermentează lactoza din lapte (zaharul din lapte) cu formare de acid lactic, dioxid de carbon şi alcool. Granulele de chefir sunt o combinație de bacterii și drojdii (ciuperci) într-un amestec de proteine, lipide și zaharuri. Această simbioză de substanțe formează granule asemănătoare cu conopida.
Datorită fermentării lactozei rezultă o băutură acrişoară, carbogazoasă şi cu o consistenţă asemănătoare iaurtului de băut.
Se pun una-două linguriţe de ciupercă într-un borcan de sticlă de 800 grame şi se toarnă 600-700 ml lapte proaspăt, dulce, nefiert. Se lasă la fermentat (în funcţie de temperatura mediului ambiant), fără să se închidă ermetic, ci numai cu farfurioară pusă invers pe borcan. Noaptea laptele fermentează eficient şi, după doar 8-12 ore, are deja proprietăţile complete pentru tratament.
Se strecoară apoi chefirul printr-o sită de plastic într-un alt vas de sticlă. Ciuperca tibetană se spală bine sub jet de apă rece, apoi se reaşază în borcanul spălat şi se toarnă o nouă porţie de lapte dulce, crud, nefiert.
Nu folosiţi la prepararea chefirului obiecte casnice de metal! Ciuperca se “otrăveşte” şi îi piere orice putere de a realiza fermentarea.
Pentru beneficii ---> vezi pe Google :)
ID: 289834275
Contactează vânzătorul
xxx xxx xxx