Postat 30 aprilie 2024
Cafea Verde HONDURAS COPAN Finca Cerro Alto - MICROLOT 2021
42 lei
Firma
Descriere
GUST - Gust dulce de nougat de nuci , corp foarte catifelat, aciditate ușoară, frumos echilibra
Scor SCA - 84+
CALITATE: SHG EP,
FERMA: Finca Cerro Alto, Estevez Family
ALTITUDINE: 1500 m
PROCESARE: Spalare
RECOLTARE: Noiembrie - Aprilie
VARIETATE: Parainema, Pacas
Finca Cerro Alto este situată pe versanții muntelui Celaque, (2900m) cel mai înalt vârf din Honduras. „Celaque” traduce „cutie de apă” în dialectul Lenca local, dar acum distinct, care descrie fluxul constant de apă din multe râuri care vin din munte și hrănesc fermele de cafea de-a lungul dealurilor până la capitala districtului Gracias.
Familia Esteves cultivă două soiuri la ferma lor: Parainema și Pacas, două soiuri utilizate pe scară largă în Honduras pentru productivitatea lor, rezistența împotriva ruginii frunzelor și a altor dăunători și, de asemenea, pentru calitatea cupei. Culegătorii culeg doar cireșele coapte, le transportă pe versanții muntelui până la stația de spălare a fermei unde cireșele sunt spălate, sortate în funcție de dimensiune și densitate și apoi pulpate, spălate din nou și fermentate în rezervoare. În cele din urmă, pergamentul umed este uscat pe paturi africane ridicate, parțial la soare și umbră.
Daca intrati pe kestarcoffee.ro puteti alege din peste 60 de origini , incepand cu cantitati de la 250g pana la saci de 60/70kg
Scor SCA - 84+
CALITATE: SHG EP,
FERMA: Finca Cerro Alto, Estevez Family
ALTITUDINE: 1500 m
PROCESARE: Spalare
RECOLTARE: Noiembrie - Aprilie
VARIETATE: Parainema, Pacas
Finca Cerro Alto este situată pe versanții muntelui Celaque, (2900m) cel mai înalt vârf din Honduras. „Celaque” traduce „cutie de apă” în dialectul Lenca local, dar acum distinct, care descrie fluxul constant de apă din multe râuri care vin din munte și hrănesc fermele de cafea de-a lungul dealurilor până la capitala districtului Gracias.
Familia Esteves cultivă două soiuri la ferma lor: Parainema și Pacas, două soiuri utilizate pe scară largă în Honduras pentru productivitatea lor, rezistența împotriva ruginii frunzelor și a altor dăunători și, de asemenea, pentru calitatea cupei. Culegătorii culeg doar cireșele coapte, le transportă pe versanții muntelui până la stația de spălare a fermei unde cireșele sunt spălate, sortate în funcție de dimensiune și densitate și apoi pulpate, spălate din nou și fermentate în rezervoare. În cele din urmă, pergamentul umed este uscat pe paturi africane ridicate, parțial la soare și umbră.
Daca intrati pe kestarcoffee.ro puteti alege din peste 60 de origini , incepand cu cantitati de la 250g pana la saci de 60/70kg
ID: 209625874
Contactează vânzătorul
xxx xxx xxx