Postat 21 aprilie 2024
Cafea Verde GUATEMALA Jalapa Finca El Durazno 2021 , Arabica 100%
39,47 lei
Firma
Descriere
GUST - foarte dulce si complex de ciocolata cu lapte, vanilie cu note fructate de struguri negri. Corp suculent.
Scor SCA: 85
CALITATE: SHB EP FW, Jalapa
FERMA: Finca El Durazno
ALTITUDINE: 1700 m
VARIETATE: Caturra, Bourbon, Catuai, Icatu
PROCESARE: Spalare
PERIOADA RECOLTARE: Ianuarie - Aprilie
GUATEMALA SHB EP WASHED JALAPA FINCA EL DURAZNO
Guatemala este o țară fascinantă, cu o bogată cultură indigenă și habitate naturale uimitoare. Cele mai izbitoare trăsături ale peisajului său sunt cele 37 de vulcani, mai mulți dintre ei fiind încă activi. Aceste vulcani nu sunt doar atractive pentru călătorii de a descoperi, ci alcătuiesc personajele distincte care se găsesc în cafenelele guatemaleze.
Această cafenea de la Finca El Durazno este cultivată pe pante montane la 1.700 de metri. clasificarea acestei cafenele pentru clasa de fasole strict tare (SHB). Datorită altitudinii ridicate, aceste fasole cresc mai lent decât de obicei. Ca urmare, dezvoltă o densitate mai mare, adică construind un nucleu foarte dur. Acest lucru este favorizat prin expunerea intensă la soare în timpul zilei, în timp ce vânturile reci și umede răcoresc zona noaptea.
În 1894, Don Gregorio Zamora, tatăl fondator al fermei, s-a angajat să producă o cafenea de înaltă calitate, stabilind propriile sale patru reguli de aur: (1) Folosiți semințe de înaltă calitate și tehnici agricole de ultimă generație, (2) tratați plantația cu forurile și fauna ei ca pe un ecosistem de care să aveți grijă în mod durabil, (3) rămâneți în controlul procesului de spălare și (4) mulțumiți lui Dumnezeu continuu pentru fiecare zi. Chiar și astăzi, după patru generații, familia este mândră că respectă riguros aceste reguli. Suntem bucuroși să vă împărtășim această cafenea dintr-o fnca cu adevărat tradițională din Guatemala.
Cafea in Guatemala
Guatemala se mandreste cu o varietate de regiuni in crestere si conditii care produc cafele spectaculoase. Astazi, tara este venerata ca producator al unora dintre cele mai aromate si nuantate cupe din intreaga lume. Suntem mandri sa lucram cu mai multi parteneri exceptionali din tara pentru a aduce aceste cafele pe piata.
Industria cafelei din Guatemala a cunoscut un obstacol major odata cu aparitia din 2010 a cafelei cu frunze de rugina (CLR) in America Latina. Epidemia a atins un nivel maxim in 2012 si, desi CLR continua sa afecteze unele ferme, Guatemala continua sa produca cafele de inalta calitate, cu recorduri. In 2017, noi si variate metode de procesare au determinat preturile la concursul Cupei de excelenta din Guatemala sa atinga recorduri.
Calitatea cafelei produse in Guatemala creste, in general, datorita diversitatii producatorilor din industrie. Exista din ce in ce mai multi fermieri mici care produc cafea exceptionala la altitudini mari. Cooperativele devin din ce in ce mai atragatoare pentru atat de multi fermieri mici, deoarece deseori ofera fermierilor finantare si alt sprijin pentru imbunatatirea agriculturii si procesarii lor si sunt deseori capabili sa ofere preturi mai mari pentru cirese decat intermediarii. Multe cooperative au initiat cursuri de imbunatatire a calitatii pentru membrii fermieri si devin tot mai priceputi sa ajute membrii sa isi comercializeze cafeaua ca specialitate.
Scor SCA: 85
CALITATE: SHB EP FW, Jalapa
FERMA: Finca El Durazno
ALTITUDINE: 1700 m
VARIETATE: Caturra, Bourbon, Catuai, Icatu
PROCESARE: Spalare
PERIOADA RECOLTARE: Ianuarie - Aprilie
GUATEMALA SHB EP WASHED JALAPA FINCA EL DURAZNO
Guatemala este o țară fascinantă, cu o bogată cultură indigenă și habitate naturale uimitoare. Cele mai izbitoare trăsături ale peisajului său sunt cele 37 de vulcani, mai mulți dintre ei fiind încă activi. Aceste vulcani nu sunt doar atractive pentru călătorii de a descoperi, ci alcătuiesc personajele distincte care se găsesc în cafenelele guatemaleze.
Această cafenea de la Finca El Durazno este cultivată pe pante montane la 1.700 de metri. clasificarea acestei cafenele pentru clasa de fasole strict tare (SHB). Datorită altitudinii ridicate, aceste fasole cresc mai lent decât de obicei. Ca urmare, dezvoltă o densitate mai mare, adică construind un nucleu foarte dur. Acest lucru este favorizat prin expunerea intensă la soare în timpul zilei, în timp ce vânturile reci și umede răcoresc zona noaptea.
În 1894, Don Gregorio Zamora, tatăl fondator al fermei, s-a angajat să producă o cafenea de înaltă calitate, stabilind propriile sale patru reguli de aur: (1) Folosiți semințe de înaltă calitate și tehnici agricole de ultimă generație, (2) tratați plantația cu forurile și fauna ei ca pe un ecosistem de care să aveți grijă în mod durabil, (3) rămâneți în controlul procesului de spălare și (4) mulțumiți lui Dumnezeu continuu pentru fiecare zi. Chiar și astăzi, după patru generații, familia este mândră că respectă riguros aceste reguli. Suntem bucuroși să vă împărtășim această cafenea dintr-o fnca cu adevărat tradițională din Guatemala.
Cafea in Guatemala
Guatemala se mandreste cu o varietate de regiuni in crestere si conditii care produc cafele spectaculoase. Astazi, tara este venerata ca producator al unora dintre cele mai aromate si nuantate cupe din intreaga lume. Suntem mandri sa lucram cu mai multi parteneri exceptionali din tara pentru a aduce aceste cafele pe piata.
Industria cafelei din Guatemala a cunoscut un obstacol major odata cu aparitia din 2010 a cafelei cu frunze de rugina (CLR) in America Latina. Epidemia a atins un nivel maxim in 2012 si, desi CLR continua sa afecteze unele ferme, Guatemala continua sa produca cafele de inalta calitate, cu recorduri. In 2017, noi si variate metode de procesare au determinat preturile la concursul Cupei de excelenta din Guatemala sa atinga recorduri.
Calitatea cafelei produse in Guatemala creste, in general, datorita diversitatii producatorilor din industrie. Exista din ce in ce mai multi fermieri mici care produc cafea exceptionala la altitudini mari. Cooperativele devin din ce in ce mai atragatoare pentru atat de multi fermieri mici, deoarece deseori ofera fermierilor finantare si alt sprijin pentru imbunatatirea agriculturii si procesarii lor si sunt deseori capabili sa ofere preturi mai mari pentru cirese decat intermediarii. Multe cooperative au initiat cursuri de imbunatatire a calitatii pentru membrii fermieri si devin tot mai priceputi sa ajute membrii sa isi comercializeze cafeaua ca specialitate.
ID: 209625984
Contactează vânzătorul
xxx xxx xxx