Mesaje
Adauga anunt nou
  1. Pagina principală
  2. Agro si industrie
  3. Produse piata - alimentatie
  4. Alte produse alimentare
  5. Alte produse alimentare - Prahova
  6. Alte produse alimentare - Ploiesti
Alge kefir Tibetana
Alge kefir Tibetana
Postat 27 aprilie 2024

Alge kefir Tibetana

25 lei

PromoveazăReactualizează
  • Persoana fizica

Descriere

Ciuperca Tibetana si efectele ei miraculoase. Chefir din lapte
Ciuperca Tibetana si efectele ei miraculoase.

Ciuperca a fost creata si crescuta de catre Calugarii Tibetani si are multiple calitati terapeutice. Tara de provenienţă -India.

Ciuperca are aspect albicios, cu aspect de muguri de conopidă, cu forme neregulate şi dimensiuni de 5-10-15 mm, ajungând la maturitate uneori până la 20-30 mm lungime. Mugurii de dezlipesc şi se separă singuri.

Chefirul este o băutura lactat acida ce se obţine din granule de chefir care fermentează lactoza din lapte (zaharul din lapte) cu formare de acid lactic, dioxid de carbon şi alcool. Aceasta băutura minunata se obţine prin dubla fermentare, în prima faza fermentare lactică iar apoi la temperaturi mai scăzute, alcoolica. Băutura nu se obţine din ciuperca de chefir, termen greşit, ci din granule de chefir care repezinta o aglomerare de 4 cazeina care are în interior şi la suprafaţa microorganisme specifice care conduc la obţinerea acestei minunate băuturi.

Laptele inoculat cu granule de chefir poate să reprime creşterea de agenţi patogeni la nivel intestinal ca de exemplu: Salmonella sau Shigella, aceasta datorându-se complexităţii moleculei granulei de Kefir precum şi a modului de acţiune al microorganismelor care formează granula de Kefir.

Kefirul se bucură de o tradiţie bogată în protecţia sănătăţii. Înainte de URSS, se întrebuinţa în spitale şi sanatorii pentru o varietate de boli incluzând dereglări de metabolism, ateroscleroză şi boli alergice. El era folosit şi pentru tratamentul tuberculozei, a cancerului, şi a dereglărilor gastrointestinale când nici un tratament medical modern nu era disponibil. Consumul de chefir avea de asemenea să fie asociată cu longevitatea din Caucaz, fapt demonstrat de savanţi.

Savanţii au observat beneficiile digestive ale aportului de Kefir asupra sănătăţii şi longevităţii datorita componentelor sale antioxidante, anticancerigene şi bacteriostatice. Echipele de cercetare diverse din toata lumea au încurajat rezultatele aduse de chefir asupra sănătăţii . Cele mai multe metode de cercetare au fost executate în vitro atât pe animale cat şi pe subiecţi umani. Studiile recente asupra consumului de Kefir au arătat şi demonstrat proprietăţile antitumorale şi antimutagenice, acest lucru datorându-se substanţelor existente în granula de Kefir (imidazolinei)

Cum se prepară Chefirul

1. Se pun 1-2 linguriţe de ciupercă (cca.3-5cm3) într-un borcan de sticlă de 200 mg şi se toarnă 200-300 ml lapte proaspăt, dulce. Se lasă 8-12-16-24 ore la fermentat (în funcţie de temperatura mediuluiambiant), fără să se închidă ermetic, ci numai cu un capac pus invers pe borcan. Laptele fermentează suficient şi, după doar 8-12 ore, are deja proprietăţile complete pentru tratament. Gustaţi şi opriţi fermentaţia după intervalul optim în condiţiile dvs. de mediu.
ID: 266276540

Contactează vânzătorul

User avatar
Facebook connected icon

Loredana

Pe OLX din iunie 2014

Activ pe 24 aprilie 2024

xxx xxx xxx

Vanzator

Localitate

Descarca aplicatia pentru telefonul tau